Ekyo

Ekyo is een inclusieve LARP. Dat betekent dat iedereen zich er veilig en welkom kan voelen.

Het is het Tijdperk van de Reiziger in de wereld van Ekyo (è-ki-yo). Een tijd voor pioniers met een lust voor het onbekende. De wereld van Ekyo heeft een rijke geschiedenis, bijzondere groepen en vreemde karakters. Jouw karakter komt uit één van de regio’s van Ekyo en sluit zich aan bij één van de drie bestaande facties.

Agenda

Ekyo:   Ekyo 2

vrijdag 20 september 2024 - zondag 22 september 2024

Setting;

Ekyo is een wereld van oneindige mogelijkheden en schitterende chaos. Het is ook, vrij letterlijk, een gebroken wereld. Het bestaat namelijk uit een ontelbaar aantal zwevende eilanden. Daaronder, waar je ook kijkt, het eindeloze Wolkendek. De eilanden zijn steeds in beweging. Een onbegrijpelijke zwaartekracht houdt alles in de lucht. Is de wereld altijd al zo geweest? Of is hij zo geworden? Dat is een mysterie, zelfs voor de mensen die er wonen.

Dit maakt het leven op Ekyo anders dan de wereld die wij kennen. Het bewegen van de eilanden maakt bijvoorbeeld reizen een flink karwei. Veel mensen in Ekyo wonen dan ook in kleine dorpen, want grote steden zijn er weinig. Maar soms vinden mensen aanwijzingen dat die er misschien ooit wel waren…

Er bestaan in Ekyo luchtrovers die het leven voor gewone mensen nog lastiger maken. Maar ondanks dit alles is Ekyo een groene wereld vol wonder. Mensen geloven meestal dat achter de wolken altijd de zon schijnt. Ekyo is een plek waar mensen dromen.

Wil je meer lezen over de setting van Ekyo, kijk dan op www.ekyo.nl/ekyo/.

De setting is qua technologie en stijl te vergelijken met het jaar 1900 uit onze wereld. Als setting valt Ekyo onder het genre ‘Arcanepunk’. Dit is dus niet hetzelfde als steampunk. Denk bij arcanepunk aan media als Arcane en Laputa, Castle in the Sky (of andere Ghibli films).