Wisselwoud

Het dorp is een levendige nederzetting. Het zit vol met kinderen, maar er zijn ook enkele volwassenen. Om nog een beetje orde te hebben zijn er vier verschillende Kwartieren; Lente, Zomer, Herfst en Winter. Ieder kwartier wordt geleid door volwassenen, die vooral de taak hebben om de kinderen van Wisseling alles te leren wat ze moeten weten en kunnen. Want hier veranderen kinderen in helden.

Rond het dorpje ligt het Wisselwoud. Een groot en geheimzinnig bos vol verschillende wezens. Deze wezens noemen zichzelf het Goede Volk. Het Goede Volk bestaat uit allerlei niet-menselijke wezens: van elfen en dwergen tot schimmen en vampiers. Er lopen zelfs lieden rond die zich goden noemen, maar of ze dat ook zijn durft niemand ze te vragen, want ze zijn machtig en snel aangebrand…

Voor Wisselwoud werken we samen met verhalen- en kinderboekenschrijver Thijs Goverde die de wereld van Wisselwoud heeft bedacht en hier een kinderboekenreeks op heeft gebaseerd!

Agenda

Wisselwoud:   Wisselwoud 2

zondag 2 juni 2024

Wisselwoud:   Wisselwoud 3

zondag 8 september 2024

Wisselwoud:   Wisselwoud 4

zondag 27 oktober 2024

Setting;

Welkom in Wisseling! In dit dorpje uit de riddertijd lijken de meest dappere, slimme, en magische kinderen van de Lage Landen als vanzelf terecht te komen.

De kinderen krijgen er les in zwaardvechten, toverij en nog veel meer. Ze beleven avonturen, ontrafelen raadsels, en nemen het op tegen vijanden. Het leven in Wisseling zit vol met wonderlijke wezens en machtige rituelen en er moet ook wel eens een vuurtje gestookt worden, want waar moet je anders je eten op koken?

+/- 80 spelers (6 t/m 15 jaar) +/- 30 figuranten (16+)